Sós kéreg alatt sült hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
170 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 3 tojásfehérje (kb.150 g)
  • 450 g só
  • őrölt feketebors
  • fűszerkeverék

Elkészítése:

A húst leöblítjük, és papírtörlővel leitatjuk a vizet. Alaposan besózzuk, bedörzsöljük őrölt fekete borssal és a fűszerkeverékkel. Kb. 20 percet állni hagyjuk, hogy a fűszerek egy kissé beivódjanak.

Utána forró olajban minden oldaláról elősütjük a húst, és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a sós kérget. A tojások fehérjét és a 450 g sót kemény habbá verjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a húst. A kemény sós habbal mindenhol bevonjuk a húst. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percet sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és további 90 percet sütjük így a húst.

Ezután kikapcsoljuk a sütőt és a kéreg alatt pihentetjük 40 percet.

Utána szétszedjük a sós kérget, éles késsel felszeleteljük a húst vékony szeletekre. Főtt rizzsel, sült krumplival és salátával kínáljuk.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=v8880meEXNk