Sörben sült csülök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db csülök
- liszt a forgatáshoz
Öntethez:
- 3 dl sör
- 2 dl víz
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A nyers csülköt kicsontozzuk,vastagabb szeletekre vágjuk,lisztbe forgatjuk. Kicsit olajban lesütjük/pirítjuk,de csak éppen,hogy színt kapjon.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A csülök szeleteket átszedjük egy cserépedénybe,amit előtte kb 1 órával beáztattunk. Az öntete beleöntjük a csülökből visszamaradt lisztes mártást,összekeverjük ezzel is és ráöntjük a csülök szeletekre.
Lefedjük,betoljuk a sütőbe 180 fokra.
Kb 2 óráig felé sem kell nézni. Persze villával ellenőrizzük a puhaságát,hiszen lehet öregebb a hús. Akkor levesszük róla a fedőt és szép pirosra sütjük.
A szaftját nem öntöttem ki,mert ezzel még meglocsoltuk a köretet. Én hasábburgonyát adtam köretként hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

