Sörben sült csülök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db csülök
- liszt a forgatáshoz
Öntethez:
- 3 dl sör
- 2 dl víz
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A nyers csülköt kicsontozzuk,vastagabb szeletekre vágjuk,lisztbe forgatjuk. Kicsit olajban lesütjük/pirítjuk,de csak éppen,hogy színt kapjon.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A csülök szeleteket átszedjük egy cserépedénybe,amit előtte kb 1 órával beáztattunk. Az öntete beleöntjük a csülökből visszamaradt lisztes mártást,összekeverjük ezzel is és ráöntjük a csülök szeletekre.
Lefedjük,betoljuk a sütőbe 180 fokra.
Kb 2 óráig felé sem kell nézni. Persze villával ellenőrizzük a puhaságát,hiszen lehet öregebb a hús. Akkor levesszük róla a fedőt és szép pirosra sütjük.
A szaftját nem öntöttem ki,mert ezzel még meglocsoltuk a köretet. Én hasábburgonyát adtam köretként hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

