Sörben sült csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db csülök
- liszt a forgatáshoz
Öntethez:
- 3 dl sör
- 2 dl víz
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A nyers csülköt kicsontozzuk,vastagabb szeletekre vágjuk,lisztbe forgatjuk. Kicsit olajban lesütjük/pirítjuk,de csak éppen,hogy színt kapjon.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A csülök szeleteket átszedjük egy cserépedénybe,amit előtte kb 1 órával beáztattunk. Az öntete beleöntjük a csülökből visszamaradt lisztes mártást,összekeverjük ezzel is és ráöntjük a csülök szeletekre.
Lefedjük,betoljuk a sütőbe 180 fokra.
Kb 2 óráig felé sem kell nézni. Persze villával ellenőrizzük a puhaságát,hiszen lehet öregebb a hús. Akkor levesszük róla a fedőt és szép pirosra sütjük.
A szaftját nem öntöttem ki,mert ezzel még meglocsoltuk a köretet. Én hasábburgonyát adtam köretként hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »