Sonkás húspástétom recept

Elkészítés:
A sertéshúst a füstölt hússal együtt megdaráljuk, összegyúrjuk a tojásokkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott és szintén megdarált zsemlével, az apróra vágott uborkával, sóval meg borssal. Egy tiszta konyharuhát kizsírozunk, téglalap formában ráterítjük a húsvagdalék felét, a karikákra vágott kemény tojásokkal szépen kirakjuk, a húsvagdalék másik felével beborítjuk, és a kendőbe kötjük. Vizet forralunk, sóval meg ecettel ízesítjük, és a hústekercset a vastagságtól függően 30-40 percig főzzük. Ezután a kibontott hústekercset egy éjszakán át két deszka között nyomtatjuk, és szeletelés előtt jól lehűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »