Sonkás húspástétom recept
Elkészítés:
A sertéshúst a füstölt hússal együtt megdaráljuk, összegyúrjuk a tojásokkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott és szintén megdarált zsemlével, az apróra vágott uborkával, sóval meg borssal. Egy tiszta konyharuhát kizsírozunk, téglalap formában ráterítjük a húsvagdalék felét, a karikákra vágott kemény tojásokkal szépen kirakjuk, a húsvagdalék másik felével beborítjuk, és a kendőbe kötjük. Vizet forralunk, sóval meg ecettel ízesítjük, és a hústekercset a vastagságtól függően 30-40 percig főzzük. Ezután a kibontott hústekercset egy éjszakán át két deszka között nyomtatjuk, és szeletelés előtt jól lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

