Sonkabomba recept
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, füstölt hús
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál zselatin
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- pástétomfűszer
Elkészítés:
A füstölt húst kétszer átdaráljuk, majd a puha vajjal vagy margarinnal meg a fűszerekkel kikeverjük, a kemény habbá vert főzőtejszínt óvatosan hozzáadjuk. Két deci hideg vízben simára keverjük a zselatint, majd a tűzön kevergetve 1-2 percig forraljuk. Langyosra kihűtjük, és a leves-szűrőn keresztül a sonkához öntjük. Hideg vízzel kiöblített bombaformába (vagy őzgerincformába) töltjük és a hűtőszekrény leghidegebb polcára, de nem a mélyhűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a sonkabomba széleit késsel meglazítjuk, a formát egy tálra borítjuk, és az oldalát egy kissé megütögetve, leemeljük róla a formát. (Szépen kidíszíthetjük, sőt tartármártással is leönthetjük, de anélkül is finom.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

