Sonkabomba recept

Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, füstölt hús
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál zselatin
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- pástétomfűszer
Elkészítés:
A füstölt húst kétszer átdaráljuk, majd a puha vajjal vagy margarinnal meg a fűszerekkel kikeverjük, a kemény habbá vert főzőtejszínt óvatosan hozzáadjuk. Két deci hideg vízben simára keverjük a zselatint, majd a tűzön kevergetve 1-2 percig forraljuk. Langyosra kihűtjük, és a leves-szűrőn keresztül a sonkához öntjük. Hideg vízzel kiöblített bombaformába (vagy őzgerincformába) töltjük és a hűtőszekrény leghidegebb polcára, de nem a mélyhűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a sonkabomba széleit késsel meglazítjuk, a formát egy tálra borítjuk, és az oldalát egy kissé megütögetve, leemeljük róla a formát. (Szépen kidíszíthetjük, sőt tartármártással is leönthetjük, de anélkül is finom.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »