Sonkabomba recept
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, füstölt hús
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál zselatin
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- pástétomfűszer
Elkészítés:
A füstölt húst kétszer átdaráljuk, majd a puha vajjal vagy margarinnal meg a fűszerekkel kikeverjük, a kemény habbá vert főzőtejszínt óvatosan hozzáadjuk. Két deci hideg vízben simára keverjük a zselatint, majd a tűzön kevergetve 1-2 percig forraljuk. Langyosra kihűtjük, és a leves-szűrőn keresztül a sonkához öntjük. Hideg vízzel kiöblített bombaformába (vagy őzgerincformába) töltjük és a hűtőszekrény leghidegebb polcára, de nem a mélyhűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a sonkabomba széleit késsel meglazítjuk, a formát egy tálra borítjuk, és az oldalát egy kissé megütögetve, leemeljük róla a formát. (Szépen kidíszíthetjük, sőt tartármártással is leönthetjük, de anélkül is finom.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

