Sonkabomba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt, füstölt hús
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • pástétomfűszer

Elkészítés:
A füstölt húst kétszer átdaráljuk, majd a puha vajjal vagy margarinnal meg a fűszerekkel kikeverjük, a kemény habbá vert főzőtejszínt óvatosan hozzáadjuk. Két deci hideg vízben simára keverjük a zselatint, majd a tűzön kevergetve 1-2 percig forraljuk. Langyosra kihűtjük, és a leves-szűrőn keresztül a sonkához öntjük. Hideg vízzel kiöblített bombaformába (vagy őzgerincformába) töltjük és a hűtőszekrény leghidegebb polcára, de nem a mélyhűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a sonkabomba széleit késsel meglazítjuk, a formát egy tálra borítjuk, és az oldalát egy kissé megütögetve, leemeljük róla a formát. (Szépen kidíszíthetjük, sőt tartármártással is leönthetjük, de anélkül is finom.)