Sonkába burkolt kolbászkák recept

Hozzávalók:
- 12 db koktélkolbász
- 12 db nagyon vékonyra szelt pancetta (vagy 25 vékony szelet bacon)
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
A kolbászkákat egyesével tekerjük be egy-egy vékony szelet pancettába.
Kanalazzuk az olajat a sütőtepsibe, és rendezzük el benne a kolbászkákat. Tegyük a sütőbe 35-40 percre, hogy a kolbász jól átsüljön, a sonka pedig szépen megpiruljon. Csak úgy győződhetünk meg arról, hogy a kolbászkák valóban elkészültek, ha feláldozzuk magunkat, és megkóstolunk egyet.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával. Ha azonban a kolbászok kicsit túlsültek, szedjük inkább ki a tepsiből az alufóliára, és úgy csomagoljuk be, különben a kolbászkák még tovább sülnek a forró olajban.
Tálalás előtt melegítsük újra: a fóliával lefedett tepsit (vagy a fóliacsomagot) tegyük 10 percre a forró sütőbe. 8–10 adag lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »