Sonkába burkolt kolbászkák recept
Hozzávalók:
- 12 db koktélkolbász
- 12 db nagyon vékonyra szelt pancetta (vagy 25 vékony szelet bacon)
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
A kolbászkákat egyesével tekerjük be egy-egy vékony szelet pancettába.
Kanalazzuk az olajat a sütőtepsibe, és rendezzük el benne a kolbászkákat. Tegyük a sütőbe 35-40 percre, hogy a kolbász jól átsüljön, a sonka pedig szépen megpiruljon. Csak úgy győződhetünk meg arról, hogy a kolbászkák valóban elkészültek, ha feláldozzuk magunkat, és megkóstolunk egyet.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával. Ha azonban a kolbászok kicsit túlsültek, szedjük inkább ki a tepsiből az alufóliára, és úgy csomagoljuk be, különben a kolbászkák még tovább sülnek a forró olajban.
Tálalás előtt melegítsük újra: a fóliával lefedett tepsit (vagy a fóliacsomagot) tegyük 10 percre a forró sütőbe. 8–10 adag lesz belőle.