Snidlinges krémsajtos töltött borda hercegnő burgonyával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet karaj, csont nélkül
- 1 cs snidling
- 2 tömlős krémsajt
- só
- őrölt fehér bors
- 20 dkg finomliszt
- 2-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg zsemlemorzsa
- étolaj
A burgonyához:
- 80 dkg burgonya
- 10 dkg vaj vagy margarin
- ételízesítő
- őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A snidlinget apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, majd ráhajtjuk a másik felét és a szokásos módon bepanírozzuk. Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.
Hercegnő burgonyát készítettem mellé köretnek.
A burgonyát megfőzzük és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat a tojások sárgáját, ízesítjük szerecsendióval, borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.