Sertésszelet temesvári módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 20 dkg zöldbab
- 8 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 ek tejföl
- leves alaplé
- 1 kk őrölt csemege paprika
- kevés só
- kevés őrölt kömény
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk. Megsózzuk, kicsit pihenni hagyjuk, majd serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket mindkét oldalukon.
Mikor megsültek, egymásra szedjük őket. Ugyanabban a serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra darabolt hagymát, amivel együtt pirítjuk a hagyma üvegesedéséig. Ha friss, vagy fagyasztott zöldbabot használunk pároljuk kicsit együtt kevés leves alaplével. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tejfölt, enyhén sózzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával. Főzzük össze a ragu sűrűsödéséig.
Ha konzerv zöldbabot használunk, azzal együtt főzzük össze a ragut a sűrített paradicsom, és a tejföl hozzáadása után. Ebben az esetben alaplére nincs szükség, csak egy-két kanálnyira a konzerv zöldbab levéből.
A megsütött hússzeleteket a raguval együtt, ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.
A sertésszelet temesvári módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »