Sertésszelet temesvári módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg zöldbab
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek tejföl
  • leves alaplé
  • 1 kk őrölt csemege paprika
  • kevés só
  • kevés őrölt kömény
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk. Megsózzuk, kicsit pihenni hagyjuk, majd serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket mindkét oldalukon.

Mikor megsültek, egymásra szedjük őket. Ugyanabban a serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra darabolt hagymát, amivel együtt pirítjuk a hagyma üvegesedéséig. Ha friss, vagy fagyasztott zöldbabot használunk pároljuk kicsit együtt kevés leves alaplével. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tejfölt, enyhén sózzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával. Főzzük össze a ragu sűrűsödéséig.

Ha konzerv zöldbabot használunk, azzal együtt főzzük össze a ragut a sűrített paradicsom, és a tejföl hozzáadása után. Ebben az esetben alaplére nincs szükség, csak egy-két kanálnyira a konzerv zöldbab levéből.

A megsütött hússzeleteket a raguval együtt, ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.