Sertésszelet tejszínes-sajtos Fettuccine tésztával recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 150 gramm Fettucine tészta
- 1 dl tejszín
- 4 ek reszelt (Trappista) sajt
- 1 ek reszelt Karaván sajt
- 1 dónyi vaj
- só
- bors
- 1 ek olaj
- friss metélőhagyma
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót, és kavargatás mellett összefőzzük. Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzőléből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz. Leszűrjük a tésztát, beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk, apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszórjuk.
Nekem volt egy kis párolt zöldségem, ami ebédről megmaradt, így azzal kínáltam.
Jó étvágyat!
A sertésszelet tejszínes-sajtos fettuccine tésztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »