Sertésszelet tejszínes-sajtos Fettuccine tésztával recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 150 gramm Fettucine tészta
- 1 dl tejszín
- 4 ek reszelt (Trappista) sajt
- 1 ek reszelt Karaván sajt
- 1 dónyi vaj
- só
- bors
- 1 ek olaj
- friss metélőhagyma
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót, és kavargatás mellett összefőzzük. Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzőléből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz. Leszűrjük a tésztát, beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk, apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszórjuk.
Nekem volt egy kis párolt zöldségem, ami ebédről megmaradt, így azzal kínáltam.
Jó étvágyat!
A sertésszelet tejszínes-sajtos fettuccine tésztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »