Sertésszelet tejszínes-sajtos Fettuccine tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 150 gramm Fettucine tészta
  • 1 dl tejszín
  • 4 ek reszelt (Trappista) sajt
  • 1 ek reszelt Karaván sajt
  • 1 dónyi vaj
  • bors
  • 1 ek olaj
  • friss metélőhagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.

Ameddig a hús készül, egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.

Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót, és kavargatás mellett összefőzzük.  Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzőléből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz. Leszűrjük a tésztát, beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk, apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszórjuk.

Nekem volt egy kis párolt zöldségem, ami ebédről megmaradt, így azzal kínáltam.

Jó étvágyat!