Sertéssült medvehagyma mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb
- 2 fej fokhagyma
- 1 kanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál köménymag
- 10 dkg sertés zsír
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 0,5 csomag újhagyma
- 0,5 csokor medvehagyma
- só
- őrölt fehér bors
- 3 dl főzőtejszín
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük.
A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, azt folyamatosan pótoljuk, amíg a hús puhulni kezd. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.
Az újhagymát, medvehagymát és a chilit apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az újhagymát, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát és a chilit, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt puhára pároljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

