Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspörkölt nokedli körettel recept

Sertéspörkölt nokedli körettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pörkölthöz:

    • 80 dkg sertéscomb
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt feketebors
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 tk darált pirospaprika (házi készítésű)
    • 4 koktélparadicsom (vagy egy kisebb paradicsom)

    Nokedlihez:

    • 30 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A húst alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. A lecsöpögött húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Majd rászórjuk a sót, borsot, a kétféle pirospaprikát és rádobjuk a paradicsomokat.

    Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, de még nem kellőképpen puha a hús, akkor pótolhatjuk még a vizet. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk egy tk sóval.

    A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vizet lassan, fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk.

    A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Előfordulhat, hogy több vagy kevesebb víz kell bele, ez függ a tojások nagyságától, a liszt fajtájától, ezért érdemes fokozatosan adagolni bele.

    Ha már lobog a víz, beleszaggatjuk a nokedlit, pár perc alatt feljönnek a tetejére, még akkor 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.

    A pörköltöt a nokedli fészken, melegen kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá