Sertéspörkölt nokedli körettel recept

Hozzávalók:
Pörkölthöz:
- 80 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk darált pirospaprika (házi készítésű)
- 4 koktélparadicsom (vagy egy kisebb paradicsom)
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 2 dl víz
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. A lecsöpögött húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Majd rászórjuk a sót, borsot, a kétféle pirospaprikát és rádobjuk a paradicsomokat.
Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, de még nem kellőképpen puha a hús, akkor pótolhatjuk még a vizet. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk egy tk sóval.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vizet lassan, fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk.
A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Előfordulhat, hogy több vagy kevesebb víz kell bele, ez függ a tojások nagyságától, a liszt fajtájától, ezért érdemes fokozatosan adagolni bele.
Ha már lobog a víz, beleszaggatjuk a nokedlit, pár perc alatt feljönnek a tetejére, még akkor 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A pörköltöt a nokedli fészken, melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »