Sertéspörkölt nokedli körettel recept

Hozzávalók:
Pörkölthöz:
- 80 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk darált pirospaprika (házi készítésű)
- 4 koktélparadicsom (vagy egy kisebb paradicsom)
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 2 dl víz
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. A lecsöpögött húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Majd rászórjuk a sót, borsot, a kétféle pirospaprikát és rádobjuk a paradicsomokat.
Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, de még nem kellőképpen puha a hús, akkor pótolhatjuk még a vizet. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk egy tk sóval.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vizet lassan, fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk.
A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Előfordulhat, hogy több vagy kevesebb víz kell bele, ez függ a tojások nagyságától, a liszt fajtájától, ezért érdemes fokozatosan adagolni bele.
Ha már lobog a víz, beleszaggatjuk a nokedlit, pár perc alatt feljönnek a tetejére, még akkor 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A pörköltöt a nokedli fészken, melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »