Sertéspörkölt nokedli körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertéspörkölt nokedli körettel

Hozzávalók:
Pörkölthöz:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt feketebors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk darált pirospaprika (házi készítésű)
  • 4 koktélparadicsom (vagy egy kisebb paradicsom)

Nokedlihez:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 tk só
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. A lecsöpögött húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Majd rászórjuk a sót, borsot, a kétféle pirospaprikát és rádobjuk a paradicsomokat.

Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, de még nem kellőképpen puha a hús, akkor pótolhatjuk még a vizet. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk egy tk sóval.

A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vizet lassan, fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk.

A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Előfordulhat, hogy több vagy kevesebb víz kell bele, ez függ a tojások nagyságától, a liszt fajtájától, ezért érdemes fokozatosan adagolni bele.

Ha már lobog a víz, beleszaggatjuk a nokedlit, pár perc alatt feljönnek a tetejére, még akkor 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.

A pörköltöt a nokedli fészken, melegen kínáljuk.