Hozzávalók:
Pörkölthöz:
Nokedlihez:
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. A lecsöpögött húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Majd rászórjuk a sót, borsot, a kétféle pirospaprikát és rádobjuk a paradicsomokat.
Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, de még nem kellőképpen puha a hús, akkor pótolhatjuk még a vizet. A nokedlihez egy lábasban vizet forralunk egy tk sóval.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vizet lassan, fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk.
A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Előfordulhat, hogy több vagy kevesebb víz kell bele, ez függ a tojások nagyságától, a liszt fajtájától, ezért érdemes fokozatosan adagolni bele.
Ha már lobog a víz, beleszaggatjuk a nokedlit, pár perc alatt feljönnek a tetejére, még akkor 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A pörköltöt a nokedli fészken, melegen kínáljuk.