Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recept

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Pörkölt:

    • 0,5 kg sertéscomb
    • 5 ek étolaj
    • 2 nagyobb vöröshagyma
    • 2 ek pirospaprika
    • őrölt fekete bors
    • őrölt köménymag
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb tv paprika
    • 1 paradicsom

    Galuska:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl víz
    • 30 dkg liszt
    • 5 dkg medvehagyma
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Pörkölt készítése:

    A húst mossuk meg, a vizet itassuk le róla, majd vágjuk kb. 2 cm-es kockákra. A paprikát és a paradicsomot is kockázzuk fel.

    Felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával és keverjük el. Öntsük fel kevés forró vízzel és forraljuk fel. Amikor a víz elfőtt, dobjuk rá a felkockázott húst, sózzuk meg és magas hőfokon pirítsuk le. Ha lepirult, szórjuk meg köménymaggal és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel kevés vízzel. Fedő alatt pároljuk, közben többször hagyjuk zsírjára pirulni, majd pótoljuk a vizet. Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot és főzzük készre.

    Galuska készítése:

    Egy lábosban tegyünk fel melegedni sós vizet.

    A medvehagymát az olajjal pépesre zúzzuk aprítóban. A lisztet a sóval, a tojásokkal, az olajos medvehagymával elkeverjük. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy nokedli állagú (nem kemény, de nem is folyós) tésztát kapjunk.

    Ha forr a víz, szaggassuk bele a tésztát. Keverjük át, hogy ne ragadjanak össze a szemek. Ha a víz tetejére feljöttek, még 1 percet hagyjuk főni, majd szűrjük le.

    Kevés felhevített vajra szedjük és keverjük át, majd a pörkölttel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá