Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspörkölt galuskával recept

Sertéspörkölt galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertéscomb
    • 5 ek olaj
    • 2 nagyobb vöröshagyma
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • őrölt fekete bors
    • őrölt köménymag
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb tv paprika
    • 1 paradicsom

    A galuskához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl víz
    • 30 dkg liszt
    • 2 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát vágjuk apró kockákra. Az előkészített húst 2 cm élhosszúságú kockákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot úgyszintén.

    A felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Keverjük el, majd öntsük fel egy kevés forró vízzel. Ezt az alapot forraljuk fel, majd amikor már alig van rajta víz, tegyük rá a kockázott húst. Sózzuk meg, és a legnagyobb hőfokon pirítsuk. Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítsuk a húst, majd kevés vizet adjunk hozzá.

    Az első lepirításnál szórjuk meg a húst őrölt köménymaggal és adjunk hozzá zúzott fokhagymát. Ezután fedő alatt pároljuk, miközben többször zsírjára pirítjuk, ilyenkor mindig egy kevés vizet öntünk rá.

    Készre párolás előtt adjuk hozzá a maradék paprikát és a paradicsomot.

    Ízlés szerint tehetünk bele erős paprikát.

    A galuska készítése:

    Először is tegyünk fel sós vizet egy lábosban forralni. Egy keverőtálba lisztet öntünk,és sózzuk,majd a tojásokat üssük bele.Annyi vízzel dolgozzuk össze,hogy túl kemény ne legyen.Azonnal szaggassuk ki,amint a víz forr.

    Közben gyakran megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.Akkor jó, ha a víz felszínére jönnek,és még 1 percig hagyjuk így. A megfőtt galuskát leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd lecsurgatjuk.

    Olvasszunk fel két evőkanál vajat egy serpenyőben és ebben forgassuk át a kész, leszűrt galuskánkat. Így nem fog összeállni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá