Sertéspörkölt galuskával recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéscomb
- 5 ek olaj
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb tv paprika
- 1 paradicsom
A galuskához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 dl víz
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál vaj
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra. Az előkészített húst 2 cm élhosszúságú kockákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot úgyszintén.
A felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Keverjük el, majd öntsük fel egy kevés forró vízzel. Ezt az alapot forraljuk fel, majd amikor már alig van rajta víz, tegyük rá a kockázott húst. Sózzuk meg, és a legnagyobb hőfokon pirítsuk. Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítsuk a húst, majd kevés vizet adjunk hozzá.
Az első lepirításnál szórjuk meg a húst őrölt köménymaggal és adjunk hozzá zúzott fokhagymát. Ezután fedő alatt pároljuk, miközben többször zsírjára pirítjuk, ilyenkor mindig egy kevés vizet öntünk rá.
Készre párolás előtt adjuk hozzá a maradék paprikát és a paradicsomot.
Ízlés szerint tehetünk bele erős paprikát.
A galuska készítése:
Először is tegyünk fel sós vizet egy lábosban forralni. Egy keverőtálba lisztet öntünk,és sózzuk,majd a tojásokat üssük bele.Annyi vízzel dolgozzuk össze,hogy túl kemény ne legyen.Azonnal szaggassuk ki,amint a víz forr.
Közben gyakran megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.Akkor jó, ha a víz felszínére jönnek,és még 1 percig hagyjuk így. A megfőtt galuskát leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd lecsurgatjuk.
Olvasszunk fel két evőkanál vajat egy serpenyőben és ebben forgassuk át a kész, leszűrt galuskánkat. Így nem fog összeállni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »