Sertéspörkölt galuskával recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéscomb
- 5 ek olaj
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb tv paprika
- 1 paradicsom
A galuskához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 dl víz
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál vaj
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra. Az előkészített húst 2 cm élhosszúságú kockákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot úgyszintén.
A felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Keverjük el, majd öntsük fel egy kevés forró vízzel. Ezt az alapot forraljuk fel, majd amikor már alig van rajta víz, tegyük rá a kockázott húst. Sózzuk meg, és a legnagyobb hőfokon pirítsuk. Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítsuk a húst, majd kevés vizet adjunk hozzá.
Az első lepirításnál szórjuk meg a húst őrölt köménymaggal és adjunk hozzá zúzott fokhagymát. Ezután fedő alatt pároljuk, miközben többször zsírjára pirítjuk, ilyenkor mindig egy kevés vizet öntünk rá.
Készre párolás előtt adjuk hozzá a maradék paprikát és a paradicsomot.
Ízlés szerint tehetünk bele erős paprikát.
A galuska készítése:
Először is tegyünk fel sós vizet egy lábosban forralni. Egy keverőtálba lisztet öntünk,és sózzuk,majd a tojásokat üssük bele.Annyi vízzel dolgozzuk össze,hogy túl kemény ne legyen.Azonnal szaggassuk ki,amint a víz forr.
Közben gyakran megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.Akkor jó, ha a víz felszínére jönnek,és még 1 percig hagyjuk így. A megfőtt galuskát leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd lecsurgatjuk.
Olvasszunk fel két evőkanál vajat egy serpenyőben és ebben forgassuk át a kész, leszűrt galuskánkat. Így nem fog összeállni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »