Sertéspörkölt galuskával recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéscomb
- 5 ek olaj
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb tv paprika
- 1 paradicsom
A galuskához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 dl víz
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál vaj
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra. Az előkészített húst 2 cm élhosszúságú kockákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot úgyszintén.
A felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Keverjük el, majd öntsük fel egy kevés forró vízzel. Ezt az alapot forraljuk fel, majd amikor már alig van rajta víz, tegyük rá a kockázott húst. Sózzuk meg, és a legnagyobb hőfokon pirítsuk. Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítsuk a húst, majd kevés vizet adjunk hozzá.
Az első lepirításnál szórjuk meg a húst őrölt köménymaggal és adjunk hozzá zúzott fokhagymát. Ezután fedő alatt pároljuk, miközben többször zsírjára pirítjuk, ilyenkor mindig egy kevés vizet öntünk rá.
Készre párolás előtt adjuk hozzá a maradék paprikát és a paradicsomot.
Ízlés szerint tehetünk bele erős paprikát.
A galuska készítése:
Először is tegyünk fel sós vizet egy lábosban forralni. Egy keverőtálba lisztet öntünk,és sózzuk,majd a tojásokat üssük bele.Annyi vízzel dolgozzuk össze,hogy túl kemény ne legyen.Azonnal szaggassuk ki,amint a víz forr.
Közben gyakran megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.Akkor jó, ha a víz felszínére jönnek,és még 1 percig hagyjuk így. A megfőtt galuskát leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd lecsurgatjuk.
Olvasszunk fel két evőkanál vajat egy serpenyőben és ebben forgassuk át a kész, leszűrt galuskánkat. Így nem fog összeállni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »