Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspaprikás recept

Sertéspaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 kg sertés comb
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 1 kk. őrölt kömény
    • 1 tk gulyás krém vagy piros arany
    • 2-3 tk piros paprika
    • 2 dl tejföl
    • zsír
    • 2 ek. finom liszt

    Előkészítés:

    A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

    Elkészítés: A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

    Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Én tollhegy tésztát főztem mellé.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá