Sertéspaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertés comb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 tk gulyás krém vagy piros arany
  • 2-3 tk piros paprika
  • 2 dl tejföl
  • zsír
  • 2 ek. finom liszt

Előkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

Elkészítés: A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Én tollhegy tésztát főztem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!