Sült disznó vagy marhanyelv recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg nyelv
- vöröshagyma
- fokhagyma
- fekete bors
Elkészítése:
Kb. 2 kilónyi nyelvet forrásban levő vízbe mártogatva megpucoljuk a fehér színű külső hámtól.
Utána vöröshagymás, fokhagymás, fekete borsos vízbe oda tesszük főlni.
Nem sajnáljuk a hagymaféléket, bőven teszünk bele.
Amikor már félig megpuhult teszünk rá bőven fehér zsírt.
Azért bőven mert isteni finom a zsírja kenyérre kenve, kovászos uborkával.
Addig sütjük a nyelvet, míg megpirosodik a külseje.
Tört krumplival vagy rizzsel tálaljuk. Természetesen zsíros kenyérre is kitűnő, hűtés után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »