Sült disznó vagy marhanyelv

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 kg nyelv
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • fekete bors

Elkészítése:

Kb. 2 kilónyi nyelvet forrásban levő vízbe mártogatva megpucoljuk a fehér színű külső hámtól.

Utána vöröshagymás, fokhagymás, fekete borsos vízbe oda tesszük főlni.

Nem sajnáljuk a hagymaféléket, bőven teszünk bele.

Amikor már félig megpuhult teszünk rá bőven fehér zsírt.

Azért bőven mert isteni finom a zsírja kenyérre kenve, kovászos uborkával.

Addig sütjük a nyelvet, míg megpirosodik a külseje.

Tört krumplival vagy rizzsel tálaljuk. Természetesen zsíros kenyérre is kitűnő, hűtés után.