Lép pörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 kg lép
- 2 fej nagy vöröshagyma
- 3 ek púpos zsír
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
Elkészítése:
A lépet megmosom, a gerincéről a zsírmaradékot levágom (kutyának, macskának, – igen díjazzák), majd 4-5 mm-es csíkokra vágom keresztbe.
A zsíron a fokhagymát, vöröshagymát megdinsztelem, majd a fűszereket rászórom, utoljára a pirospaprikát.
A lépet rárakom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ne lepje el. Ha szükséges, amíg megpuhul, esetleg pótolom.
Tipp:
Akkor is nagyon finom, ha úgy készítjük el mint a resztelt májat. LEGOLCSÓBB KAJA 500-Ft/kg-ot nem éri el. Sós vízbe főtt krumplival tálalom.
Nagyon finom, puha étel, volt, aki a májjal összekeverte.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

