Lép pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg lép
- 2 fej nagy vöröshagyma
- 3 ek púpos zsír
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
Elkészítése:
A lépet megmosom, a gerincéről a zsírmaradékot levágom (kutyának, macskának, – igen díjazzák), majd 4-5 mm-es csíkokra vágom keresztbe.
A zsíron a fokhagymát, vöröshagymát megdinsztelem, majd a fűszereket rászórom, utoljára a pirospaprikát.
A lépet rárakom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ne lepje el. Ha szükséges, amíg megpuhul, esetleg pótolom.
Tipp:
Akkor is nagyon finom, ha úgy készítjük el mint a resztelt májat. LEGOLCSÓBB KAJA 500-Ft/kg-ot nem éri el. Sós vízbe főtt krumplival tálalom.
Nagyon finom, puha étel, volt, aki a májjal összekeverte.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »