Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj pármai módra recept

Sertéskaraj pármai módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéskaraj
    • őrölt bors

    A sütéshez:

    • olaj
    • 20 dkg rizs
    • 6 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg trappista sajt
    • citromkarika
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hús mindkét oldalát átsütjük. Félretesszük.

    A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, és egy evőkanál olajjal összekeverjük. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket rátesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, és mindegyikbe 1 tojást beleütünk.

    A tojást egy kicsi sóval meghintjük. Körberakjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    Addig sütjük, hogy a tojásfehérje megsüljön, de a sárgája még folyékony maradjon (kb. 15-20 perc).

    A megsült ételt egyenként, egy húslapáttal alá nyúlva, tányérra helyezzük. Citromkarikákkal és szárított petrezselyemzölddel díszítjük.

    Tipp:

    Előző nap is előkészíthetjük, és másnap már csak a sütőbe kell tolni.

    Margit 2 fórumból készítettem el ezt a fenséges menüt. Sertéslapockából és tarjából is kiváló!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá