Sertéskaraj pármai módra recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- olaj
- 20 dkg rizs
- 6 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg trappista sajt
- citromkarika
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hús mindkét oldalát átsütjük. Félretesszük.
A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, és egy evőkanál olajjal összekeverjük. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket rátesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, és mindegyikbe 1 tojást beleütünk.
A tojást egy kicsi sóval meghintjük. Körberakjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Addig sütjük, hogy a tojásfehérje megsüljön, de a sárgája még folyékony maradjon (kb. 15-20 perc).
A megsült ételt egyenként, egy húslapáttal alá nyúlva, tányérra helyezzük. Citromkarikákkal és szárított petrezselyemzölddel díszítjük.
Tipp:
Előző nap is előkészíthetjük, és másnap már csak a sütőbe kell tolni.
Margit 2 fórumból készítettem el ezt a fenséges menüt. Sertéslapockából és tarjából is kiváló!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »