Sertéskaraj pármai módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • olaj
  • 20 dkg rizs
  • 6 kisebb tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • citromkarika
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hús mindkét oldalát átsütjük. Félretesszük.

A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, és egy evőkanál olajjal összekeverjük. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket rátesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, és mindegyikbe 1 tojást beleütünk.

A tojást egy kicsi sóval meghintjük. Körberakjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Addig sütjük, hogy a tojásfehérje megsüljön, de a sárgája még folyékony maradjon (kb. 15-20 perc).

A megsült ételt egyenként, egy húslapáttal alá nyúlva, tányérra helyezzük. Citromkarikákkal és szárított petrezselyemzölddel díszítjük.

Tipp:

Előző nap is előkészíthetjük, és másnap már csak a sütőbe kell tolni.

Margit 2 fórumból készítettem el ezt a fenséges menüt. Sertéslapockából és tarjából is kiváló!