Sertéskaraj borskéregben recept

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli karaj
- 1-2 ek durvára őrölt bors
- 1-2 ek durva szemű só
- olaj
A körethez:
- sárgarépa
- petrezselyem gyökér
- krumpli
- só
- bors
- fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
A fűszereket összekevertem, majd vágódeszkára szórtam. Egyenletesen elterítettem, majd kevés olajjal megkentem a húst, és belehentergettem a fűszerekbe úgy, hogy minden oldalán bőven legyen rajta.
Fedeles sütőtálban (kevés olajjal az alján) 1 óráig sült a hús, majd 10 percig fedő nélkül.
A hússal egy időben nagyobb tepsiben a megtisztított, hasábra vágott, sóval, borssal, fokhagymával megszórt zöldségeket is a sütőbe tettem, kevés olajjal meglocsoltam. A zöldségek hamarabb fognak elkészülni, mint a hús.
A tálalásnál a hús sütéséből maradt szafttal is megöntözhetjük a zöldségeket, de fűszeres joghurtot is tálalhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »