Tepsis krumpli másként recept
Hozzávalók:
- 8-10 szelet karaj
- kb 1 kg krumpli
- bacon
- só
- bors
- mustár
- 1 nagy tejföl (375 g)
- kb 20 dkg sajt
Elkészítése:
A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal.
A tepsi aljára nyers szeletelt burgonyát rakunk, majd erre tesszük a kiklopfolt, sózótt húst, aminek mindkét oldalát megkentük borsozott mustárral, majd bacont, úgy, hogy a húst befedje.
A bacon tetejére ismét nyers, karikázott krumpli jön.
A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel összekeverjük és ízlés szerint sózzuk. Ezt a szószt ráöntjük a krumplira.
A tepsit alufóliával lefedjük, majd betoljuk a sütőbe és lassú tűzön kb 1 órát sütjük (a hús és a krumpli is puha legyen), majd a fóliát levéve szép pirosra pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

