Tepsis krumpli másként recept

Hozzávalók:
- 8-10 szelet karaj
- kb 1 kg krumpli
- bacon
- só
- bors
- mustár
- 1 nagy tejföl (375 g)
- kb 20 dkg sajt
Elkészítése:
A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal.
A tepsi aljára nyers szeletelt burgonyát rakunk, majd erre tesszük a kiklopfolt, sózótt húst, aminek mindkét oldalát megkentük borsozott mustárral, majd bacont, úgy, hogy a húst befedje.
A bacon tetejére ismét nyers, karikázott krumpli jön.
A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel összekeverjük és ízlés szerint sózzuk. Ezt a szószt ráöntjük a krumplira.
A tepsit alufóliával lefedjük, majd betoljuk a sütőbe és lassú tűzön kb 1 órát sütjük (a hús és a krumpli is puha legyen), majd a fóliát levéve szép pirosra pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »