Sertéssült burgonyával, római salátával recept

Hozzávalók:
- 1 fej római saláta
- 1 fej fokhagyma
- másfél dl olívaolaj
- 1/2 – 1 kg burgonya
- 1/5 kg sertéshús
- tengeri só
Elkészítése:
A salátát leveleire szedem, a vastagabb fás szárait eltávolítom, megmosom, saláta centrifugázom és félreteszem. A fokhagymát tisztítok, apróra vágom, félreteszem. A húst tepsibe rakom, sózom, mellédobok párszem fokhagymát és 150 C fokon a sütőben pirosra sütöm. A burgonyát megtisztítom és hasábokra vágom, majd felteszem sós vízben főni. A burgonya megfőtt, a hús megsült, jöhet a római saláta. Olíva olajat hevítek egy edénybe, az apróra vágott fokhagymát beledobom. 2 perc után mehet a saláta levél és dinsztelem mindaddig amíg a saláta össze nem esik. Ha megpuhult akkor ezek után már csak a tálalás van hátra. Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Az egyik nagy kedvencem, valójában a mángold illik hozzá, de a római saláta vagy a friss spenót levél is kiválóan helyettesíti a mángoldot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »