Sertéssült burgonyával, római salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 fej római saláta
  • 1 fej fokhagyma
  • másfél dl olívaolaj
  • 1/2 – 1 kg burgonya
  • 1/5 kg sertéshús
  • tengeri só

Elkészítése:
A salátát leveleire szedem, a vastagabb fás szárait eltávolítom, megmosom, saláta centrifugázom és félreteszem. A fokhagymát tisztítok, apróra vágom, félreteszem. A húst tepsibe rakom, sózom, mellédobok párszem fokhagymát és 150 C fokon a sütőben pirosra sütöm. A burgonyát megtisztítom és hasábokra vágom, majd felteszem sós vízben főni. A burgonya megfőtt, a hús megsült, jöhet a római saláta. Olíva olajat hevítek egy edénybe, az apróra vágott fokhagymát beledobom. 2 perc után mehet a saláta levél és dinsztelem mindaddig amíg a saláta össze nem esik. Ha megpuhult akkor ezek után már csak a tálalás van hátra. Jó étvágyat hozzá!

Sztori: Az egyik nagy kedvencem, valójában a mángold illik hozzá, de a római saláta vagy a friss spenót levél is kiválóan helyettesíti a mángoldot.