Hozzávalók:
Elkészítése:
A salátát leveleire szedem, a vastagabb fás szárait eltávolítom, megmosom, saláta centrifugázom és félreteszem. A fokhagymát tisztítok, apróra vágom, félreteszem. A húst tepsibe rakom, sózom, mellédobok párszem fokhagymát és 150 C fokon a sütőben pirosra sütöm. A burgonyát megtisztítom és hasábokra vágom, majd felteszem sós vízben főni. A burgonya megfőtt, a hús megsült, jöhet a római saláta. Olíva olajat hevítek egy edénybe, az apróra vágott fokhagymát beledobom. 2 perc után mehet a saláta levél és dinsztelem mindaddig amíg a saláta össze nem esik. Ha megpuhult akkor ezek után már csak a tálalás van hátra. Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Az egyik nagy kedvencem, valójában a mángold illik hozzá, de a római saláta vagy a friss spenót levél is kiválóan helyettesíti a mángoldot.