Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka
- 80 dkg burgonya
- 2 db édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag fűszersó
- 10 dkg sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A lapockát (lehet akár tarjából is) szeletekre vágjuk, befűszerezzük (én Flekken fűszersót használtam) és egy picit kiolajozott tepsi aljára fektetjük. Erre szórjuk a felcsíkozott hagymát, a felkarikázott paprikákat, paradicsomot és néhány felkockázott sajtot.
Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a felkockázott fokhagymát. A tetejére kerül a felkarikázott burgonya és végül az édesburgonya. Meglocsoltjuk még egy kevés olajjal, öntünk alá egy kevés vizet (kb. 1 dl) és lefedve, 1 órát pároljuk. Végül levesszük a fóliát, sajtot reszelünk rá és még kb. 10-20 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.