Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka
- 80 dkg burgonya
- 2 db édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag fűszersó
- 10 dkg sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A lapockát (lehet akár tarjából is) szeletekre vágjuk, befűszerezzük (én Flekken fűszersót használtam) és egy picit kiolajozott tepsi aljára fektetjük. Erre szórjuk a felcsíkozott hagymát, a felkarikázott paprikákat, paradicsomot és néhány felkockázott sajtot.
Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a felkockázott fokhagymát. A tetejére kerül a felkarikázott burgonya és végül az édesburgonya. Meglocsoltjuk még egy kevés olajjal, öntünk alá egy kevés vizet (kb. 1 dl) és lefedve, 1 órát pároljuk. Végül levesszük a fóliát, sajtot reszelünk rá és még kb. 10-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

