Sajtos-tejfölös sertésszeletek recept
Hozzávalók:
- 10 szelet sertéshús (karaj, comb, tarja)
- só, bors
- liszt
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk majd lisztbe fogatjuk. Egy serpenyőben mind két felét hirtelen átsütjük. Egy tepsit olajjal vagy zsírral kikenjük. A húsokat lerakjuk, fokhagymával megszórjuk,1,5 dl vizet öntünk alá és 200 fokon sütjük, míg a víz elpárolog. Ekkor a húsok tetejét tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és addig sütjük tovább, míg a sajt ráolvad. Finom, omlós hús.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

