Sajtos-tejfölös sertésszeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 szelet sertéshús (karaj, comb, tarja)
  • só, bors
  • liszt
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk majd lisztbe fogatjuk. Egy serpenyőben mind két felét hirtelen átsütjük. Egy tepsit olajjal vagy zsírral kikenjük. A húsokat lerakjuk, fokhagymával megszórjuk,1,5 dl vizet öntünk alá és 200 fokon sütjük, míg a víz elpárolog. Ekkor a húsok tetejét tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és addig sütjük tovább, míg a sajt ráolvad. Finom, omlós hús.