Krumpliágyon sült sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg sertéskaraj
- 2 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag bacon
- 10 dkg vaj
- 1 csomag bacon
- só, bors
A páchoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk oregánó
- 1 mk majoranna
- 1/4 mk őrölt kömény
- 1/4 mk rozmaring
- 1 mk kakukkfű
- só, bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
Pácolás:
A pác hozzávalóit előző nap összekeverjük, alaposan bekenjük vele az előzőleg kiklopfolt hússzeleteket, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütés:
A hagymákat és a krumplit meghámozzuk, majd karikákra szeleteljük. Veszünk egy közepes tepsit, majd elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először a hagymakarikákat, majd a krumplit, a fokhagymát és a pácból kiszedett hússzeleteket. Minden réteget sózunk és borsozunk.
A hússzeletek tetejére tesszük a vajat, majd fóliával lefedve 170 fokon 1,5 óráig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát, majd bacon szeleteket teszünk a tetejére. 10-20 perc alatt, 200 fokon megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »