Krumpliágyon sült sertésszelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg sertéskaraj
- 2 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag bacon
- 10 dkg vaj
- 1 csomag bacon
- só, bors
A páchoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk oregánó
- 1 mk majoranna
- 1/4 mk őrölt kömény
- 1/4 mk rozmaring
- 1 mk kakukkfű
- só, bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
Pácolás:
A pác hozzávalóit előző nap összekeverjük, alaposan bekenjük vele az előzőleg kiklopfolt hússzeleteket, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütés:
A hagymákat és a krumplit meghámozzuk, majd karikákra szeleteljük. Veszünk egy közepes tepsit, majd elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először a hagymakarikákat, majd a krumplit, a fokhagymát és a pácból kiszedett hússzeleteket. Minden réteget sózunk és borsozunk.
A hússzeletek tetejére tesszük a vajat, majd fóliával lefedve 170 fokon 1,5 óráig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát, majd bacon szeleteket teszünk a tetejére. 10-20 perc alatt, 200 fokon megpirítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.