Fokhagymás tarja recept

Hozzávalók:
- 6 legalább 1 cm vastag sertés tarja
- olaj
- só
- bors
- 6 gerezd fokhagyma, lereszelve, vagy átnyomva – egy pici olajjal összekeverve
- zöldfűszerek
Elkészítés: A tarjákat jól mossuk meg, és a széleit 3-4 helyen fél cm mélyen vagdossuk be, hogy sülés közben a hús inai ne ránduljanak össze.
A húst dörzsöljük be olajjal – ennél több zsiradékra nem lesz szükség – majd sózzuk, borsozzuk, és egy vaslapon, serpenyőben, vagy grillserpenyőben mindkét oldalát erős lángon süsük 3-3 percig. Nem baj, ha a hús néhány helyen odakap, a lényeg a gyors sütés, hogy a szaft a húsban maradjon.
Ha a húsok átsültek, akkor az egyik oldalukat kenjük meg a fokhagymával, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel – én rozmaringot, kakukkfüvet, vagy majoránnát szoktam használni – és tegyük be 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ennyi idő alatt sem a fokhagyma, sem a zöldfűszerek nem égnek meg, de az ízek összesülnek, és a hús sem szárad ki.
A fokhagymás tarját fogyasszák burgonya, vagy rizskörettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »