Fokhagymás tarja

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 legalább 1 cm vastag sertés tarja
  • olaj
  • bors
  • 6 gerezd fokhagyma, lereszelve, vagy átnyomva – egy pici olajjal összekeverve
  • zöldfűszerek

Elkészítés: A tarjákat jól mossuk meg, és a széleit 3-4 helyen fél cm mélyen vagdossuk be, hogy sülés közben a hús inai ne ránduljanak össze.

A húst dörzsöljük be olajjal – ennél több zsiradékra nem lesz szükség – majd sózzuk, borsozzuk, és egy vaslapon, serpenyőben, vagy grillserpenyőben mindkét oldalát erős lángon süsük 3-3 percig. Nem baj, ha a hús néhány helyen odakap, a lényeg a gyors sütés, hogy a szaft a húsban maradjon.

Ha a húsok átsültek, akkor az egyik oldalukat kenjük meg a fokhagymával, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel – én rozmaringot, kakukkfüvet, vagy majoránnát szoktam használni – és tegyük be 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ennyi idő alatt sem a fokhagyma, sem a zöldfűszerek nem égnek meg, de az ízek összesülnek, és a hús sem szárad ki.

A fokhagymás tarját fogyasszák burgonya, vagy rizskörettel.