Búbos hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 2 üveg gomba
- 1 kocka margarin
- 1 vöröshagyma
- 1 tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só, örölt bors
Elkészítése: A húst kikloffoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kicsit félretesszük. Közben az apróra vágott vöröshagymát margarinnal üvegesre pároljuk, majd beletesszük a leszűrt gombát, kb 1 dl vizet, azt is ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk, míg el nem fől a leve. Közben a megmaradt margarinnal kisütjük a húsokat. Tepsibe szedjük ki őket, ha elkészült a gombánk először abból halmozunk rá egy adagot, majd tejfölt teszünk rá, és reszelt sajtot. Ha marad a margarinból kicsit öntünk a húsok alá. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, míg jól el nem olvad a sajt a tetején. Én burgonyapürével tálaltam. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »