Búbos hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Búbos hús

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 üveg gomba
  • 1 kocka margarin
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, örölt bors

Elkészítése: A húst kikloffoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kicsit félretesszük. Közben az apróra vágott vöröshagymát margarinnal üvegesre pároljuk, majd beletesszük a leszűrt gombát, kb 1 dl vizet, azt is ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk, míg el nem fől a leve. Közben a megmaradt margarinnal kisütjük a húsokat. Tepsibe szedjük ki őket, ha elkészült a gombánk először abból halmozunk rá egy adagot, majd tejfölt teszünk rá, és reszelt sajtot. Ha marad a margarinból kicsit öntünk a húsok alá. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, míg jól el nem olvad a sajt a tetején. Én burgonyapürével tálaltam. Jó étvágyat!