Almás savanyú káposztában párolt karaj knédlivel recept

Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg savanyú káposzta
- 4 nagy szelet karaj csontjával együtt
- fél kg liszt
- fél cs instant élesztő
- 1 db alma
- só
- bors
- babérlevél
- őrölt kömény
- 1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés:
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom és mindkét oldalát hirtelen átsütöm és félre teszem.
A visszamaradt zsiradékon, a vastag csíkokra vágott hagymát arany barnára sütöm, erre jön a megmosott, kiáztatott, átvágott káposzta. Fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel és 2-3 babérlevéllel.
Az elősütött húst a káposzta tetejére teszem és felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Fél órát fedő alatt főzöm, ekkor hozzáadom a vékony csíkokra vágott almát és még fél órát párolom.
Közben elkészítem a knédlit. A liszthez adom az élesztőt, sózom és annyi langyos vizet adok hozzá, hogy ragacsos állagú tésztát kapjak. Ezt addig dagasztom, amíg elválik az edény falától. Félre teszem, duplájára kelesztem.
Az egész főzési folyamatot úgy rendezem, hogy a hús saját gőze felett tudjam a knédlit gőzölni, ami még 20-25 percet vesz igénybe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »