Almás savanyú káposztában párolt karaj knédlivel recept

Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg savanyú káposzta
- 4 nagy szelet karaj csontjával együtt
- fél kg liszt
- fél cs instant élesztő
- 1 db alma
- só
- bors
- babérlevél
- őrölt kömény
- 1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés:
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom és mindkét oldalát hirtelen átsütöm és félre teszem.
A visszamaradt zsiradékon, a vastag csíkokra vágott hagymát arany barnára sütöm, erre jön a megmosott, kiáztatott, átvágott káposzta. Fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel és 2-3 babérlevéllel.
Az elősütött húst a káposzta tetejére teszem és felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Fél órát fedő alatt főzöm, ekkor hozzáadom a vékony csíkokra vágott almát és még fél órát párolom.
Közben elkészítem a knédlit. A liszthez adom az élesztőt, sózom és annyi langyos vizet adok hozzá, hogy ragacsos állagú tésztát kapjak. Ezt addig dagasztom, amíg elválik az edény falától. Félre teszem, duplájára kelesztem.
Az egész főzési folyamatot úgy rendezem, hogy a hús saját gőze felett tudjam a knédlit gőzölni, ami még 20-25 percet vesz igénybe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »