Sajttal töltött panírozott húsgolyó recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 0,5 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Töltelékhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
Panírozáshoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 csapott ek finomliszt
- 4 ek zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk.
A reszelt sajtot vajjal, tojás sárgájával, zúzott fokhagymával és sóval összenyomkodjuk villával.
Gombócokat készítünk a húsból és a töltelékből is. A húsgolyót ellapítjuk és a közepébe helyezzük a sajtos golyót (kb. 4-5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle).
A töltött golyókat először beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

