Sajttal töltött panírozott húsgolyó recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 0,5 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Töltelékhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
Panírozáshoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek finomliszt
- 4 ek zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk.
A reszelt sajtot vajjal, tojás sárgájával, zúzott fokhagymával és sóval összenyomkodjuk villával.
Gombócokat készítünk a húsból és a töltelékből is. A húsgolyót ellapítjuk és a közepébe helyezzük a sajtos golyót (kb. 4-5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle).
A töltött golyókat először beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »