Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött panírozott húsgolyó recept

Sajttal töltött panírozott húsgolyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 0,5 kg darált sertéshús
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Töltelékhez:

    • 20 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • só ízlés szerint

    Panírozáshoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 csapott ek finomliszt
    • 4 ek zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A darált húst sóval, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk.

    A reszelt sajtot vajjal, tojás sárgájával, zúzott fokhagymával és sóval összenyomkodjuk villával.

    Gombócokat készítünk a húsból és a töltelékből is. A húsgolyót ellapítjuk és a közepébe helyezzük a sajtos golyót (kb. 4-5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle).

    A töltött golyókat először beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá