Sajttal töltött panírozott húsgolyó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Töltelékhez:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 4 ek zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A darált húst sóval, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk.

A reszelt sajtot vajjal, tojás sárgájával, zúzott fokhagymával és sóval összenyomkodjuk villával.

Gombócokat készítünk a húsból és a töltelékből is. A húsgolyót ellapítjuk és a közepébe helyezzük a sajtos golyót (kb. 4-5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle).

A töltött golyókat először beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.