Sajtos vagdalt baconbe göngyölve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk őrölt bors
- 1 púpos ek fűszerpaprika
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 30 dkg gouda sajt
- 15 szelet füstölt baconszalonna
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk.
A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk.
A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajtcsíkokat egyenként beborítjuk, rányomkodjuk, hogy a végén szép hosszúkás (bélszínrolóra hasonlító) formákat kapjunk.
Szorosan beletekerjük 1-1 szelet baconbe, és zsírral, vagy olajjal kikent tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 190 fokon egyszeri megforgatással (kb. 20/20 perc) szép pirosra, ropogósra sütjük.
Ízlés szerint zöldségágyon, vagy szalmakrumplival, rizibizivel tálaljuk.
A sajtos vagdalt baconbe göngyölve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »



