Sajtos vagdalt baconbe göngyölve recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk őrölt bors
- 1 púpos ek fűszerpaprika
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 30 dkg gouda sajt
- 15 szelet füstölt baconszalonna
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk.
A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk.
A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajtcsíkokat egyenként beborítjuk, rányomkodjuk, hogy a végén szép hosszúkás (bélszínrolóra hasonlító) formákat kapjunk.
Szorosan beletekerjük 1-1 szelet baconbe, és zsírral, vagy olajjal kikent tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 190 fokon egyszeri megforgatással (kb. 20/20 perc) szép pirosra, ropogósra sütjük.
Ízlés szerint zöldségágyon, vagy szalmakrumplival, rizibizivel tálaljuk.
A sajtos vagdalt baconbe göngyölve kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 204 kcal
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.