Sajtos vagdalt baconbe göngyölve recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk őrölt bors
- 1 púpos ek fűszerpaprika
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 30 dkg gouda sajt
- 15 szelet füstölt baconszalonna
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk.
A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk.
A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajtcsíkokat egyenként beborítjuk, rányomkodjuk, hogy a végén szép hosszúkás (bélszínrolóra hasonlító) formákat kapjunk.
Szorosan beletekerjük 1-1 szelet baconbe, és zsírral, vagy olajjal kikent tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 190 fokon egyszeri megforgatással (kb. 20/20 perc) szép pirosra, ropogósra sütjük.
Ízlés szerint zöldségágyon, vagy szalmakrumplival, rizibizivel tálaljuk.
A sajtos vagdalt baconbe göngyölve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »