Sajtos vagdalt baconbe göngyölve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 2 vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 púpos ek fűszerpaprika
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 30 dkg gouda sajt
  • 15 szelet füstölt baconszalonna

Elkészítése:

A darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk.

A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk.

A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajtcsíkokat egyenként beborítjuk, rányomkodjuk, hogy a végén szép hosszúkás (bélszínrolóra hasonlító) formákat kapjunk.

baconos-vagdalt-1

Szorosan beletekerjük 1-1 szelet baconbe, és zsírral, vagy olajjal kikent tepsibe helyezzük.

baconos-vagdalt-2

Előmelegített sütőben 190 fokon egyszeri megforgatással (kb. 20/20 perc) szép pirosra, ropogósra sütjük.

 

Ízlés szerint zöldségágyon, vagy szalmakrumplival, rizibizivel tálaljuk.