Sajtos szűzpecsenye francia lecsóval recept

Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- só
- bors
- 500 g paradicsom
- 1-1 piros és sárga húsú paprika
- 4 kisebb cukkini
- 1 közepes fej hagyma
- 1 nagyobb sertés szűzpecsenye (400 g)
- 100 g nyers, füstölt tarja
- 100 g szeletelt füstölt sajt
- 1 evőkanál vaj
- 1+2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál kapribogyó
- 2 szál friss kakukkfű
Elkészítése:
A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük.
A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.
A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, hosszában mélyen bevágjuk, lapra kihajtjuk, kissé kiverjük. közepére fektetjük a tarja- és sajtszeleteket, feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.
A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.
Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.
A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, aztán kissé rézsútosan felszeleteljük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.
Tipp:
Házikenyér illik hozzá.
Hidegen is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »