Sajtos-mustáros hússzeletek recept
Hozzávalók:
- Karaj szeletek
- szeletenként 1 tk. tejföl
- szeletenként 1 tk. mustár
- trappista sajt
- só
- olaj
Elkészítése:
A karaj szeleteket kiklopfolom, sózom. Egy tepsi aljára olajat öntök, de csak éppen hogy egyenletesen fedje. Ide fektetem egyesével a húsokat. Mindegyiket bekenem először tejföllel, majd mustárral, végül egy-egy szelet trappista sajtot teszek rá. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Amikor a sajt megpirul, kész is van.
Tipp:
A tejfölt, mustárt előre össze lehet keverni, úgy rátenni a husira. Kevesebb meló, az íz ugyanaz.
A legfinomabb krumplipürével.
Ínyencek a tepsiből kikapargathatják a lecsorgott, megpirult sajtdarabkákat, isteni fincsi :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

