Sajtos-kukoricás húsos tészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 50 dkg darált hús
- 2 doboz kukorica konzerv
- 2 tömlős sajt
- 0,5 liter 20% főzőtejszín
- 1 fej hagyma
- friss bazsalikom
- só, frissen őrölt bors, oregánó
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 percig pároljuk tovább.
Ráöntjük a főzőtejszínt, bele tesszük a sajtkrémet és összeforraljuk. Ízesítjük ha kell, amikor kész rászórjuk a felaprított bazsalikomot, de már nem forraljuk tovább.
Amíg a ragu párolódik, addig kifőzzük a tésztát.
A tésztára szedjük a ragut és megszórjuk reszelt sajttal
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »