Sajtos-kukoricás húsos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-kukoricás húsos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 2 doboz kukorica konzerv
  • 2 tömlős sajt
  • 0,5 liter 20% főzőtejszín
  • 1 fej hagyma
  • friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors, oregánó

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 percig pároljuk tovább.

Ráöntjük a főzőtejszínt, bele tesszük a sajtkrémet és összeforraljuk. Ízesítjük ha kell, amikor kész rászórjuk a felaprított bazsalikomot, de már nem forraljuk tovább.

Amíg a ragu párolódik, addig kifőzzük a tésztát.

A tésztára szedjük a ragut és megszórjuk reszelt sajttal