Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos, mustáros tarja jázmin rizzsel recept

Rozmaringos, mustáros tarja jázmin rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g jázmin rizs
    • 375 ml víz
    • 60 dkg tarja
    • 5 ek mustár
    • 5 ek olívaolaj
    • 1 tk sertéssült fűszerkeverék
    • 1 tk őrölt gyömbér
    • 1 tk őrölt szerecsendió
    • 1 szál rozmaring
    • 200 g zöldbab
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A rizst megmossuk, beletesszük a kimért vízbe, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük. Amikor már beszívta a vizet, levesszük a tűzről, és kb. 10 percig pároljuk fedő alatt.

    A vajat kis lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A tarját felszeleteljük, a páchoz valókat összekeverjük, és belemártogatjuk a tarját. Kb. 1 órát állni hagyjuk, de,ha előtte való nap készítjük el a pácot, és éjszakára benne hagyjuk a húst, még finomabb.

    Serpenyőben mindkét oldalát sütni kezdjük, majd cserepes rozmaringból egy szálat kisebb darabokra tépkedünk, és rászórjuk, majd készre sütjük, és tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá