Rozmaringos, mustáros tarja jázmin rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g jázmin rizs
- 375 ml víz
- 60 dkg tarja
- 5 ek mustár
- 5 ek olívaolaj
- 1 tk sertéssült fűszerkeverék
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 szál rozmaring
- 200 g zöldbab
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítése:
A rizst megmossuk, beletesszük a kimért vízbe, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük. Amikor már beszívta a vizet, levesszük a tűzről, és kb. 10 percig pároljuk fedő alatt.
A vajat kis lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A tarját felszeleteljük, a páchoz valókat összekeverjük, és belemártogatjuk a tarját. Kb. 1 órát állni hagyjuk, de,ha előtte való nap készítjük el a pácot, és éjszakára benne hagyjuk a húst, még finomabb.
Serpenyőben mindkét oldalát sütni kezdjük, majd cserepes rozmaringból egy szálat kisebb darabokra tépkedünk, és rászórjuk, majd készre sütjük, és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »