Rozmaringos, mustáros tarja jázmin rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g jázmin rizs
- 375 ml víz
- 60 dkg tarja
- 5 ek mustár
- 5 ek olívaolaj
- 1 tk sertéssült fűszerkeverék
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 szál rozmaring
- 200 g zöldbab
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítése:
A rizst megmossuk, beletesszük a kimért vízbe, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük. Amikor már beszívta a vizet, levesszük a tűzről, és kb. 10 percig pároljuk fedő alatt.
A vajat kis lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A tarját felszeleteljük, a páchoz valókat összekeverjük, és belemártogatjuk a tarját. Kb. 1 órát állni hagyjuk, de,ha előtte való nap készítjük el a pácot, és éjszakára benne hagyjuk a húst, még finomabb.
Serpenyőben mindkét oldalát sütni kezdjük, majd cserepes rozmaringból egy szálat kisebb darabokra tépkedünk, és rászórjuk, majd készre sütjük, és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

