Rozmaringos, mustáros tarja jázmin rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g jázmin rizs
  • 375 ml víz
  • 60 dkg tarja
  • 5 ek mustár
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk sertéssült fűszerkeverék
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 1 szál rozmaring
  • 200 g zöldbab
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A rizst megmossuk, beletesszük a kimért vízbe, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük. Amikor már beszívta a vizet, levesszük a tűzről, és kb. 10 percig pároljuk fedő alatt.

A vajat kis lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A tarját felszeleteljük, a páchoz valókat összekeverjük, és belemártogatjuk a tarját. Kb. 1 órát állni hagyjuk, de,ha előtte való nap készítjük el a pácot, és éjszakára benne hagyjuk a húst, még finomabb.

Serpenyőben mindkét oldalát sütni kezdjük, majd cserepes rozmaringból egy szálat kisebb darabokra tépkedünk, és rászórjuk, majd készre sütjük, és tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!