Ropogós malaccomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5-2 kg malac comb
- 1 t.k. só
- őrölt bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl sör + amit a szakács elfogyaszt
Elkészítése:
Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz és nem ropogós) majd hűtőbe tesszük.
Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságba bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.
2-3 dl vizet aláöntünk, 2-3 evőkanál zsírral, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, egy órán át pároljuk 180 C fokon.
Ezután az alufóliát levesszük és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonna szelettel többször kenegetjük.
Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható.
Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »