Római tálban sült sörös csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csülök
- fél doboz sör (bármilyen, nálunk Dreher nyári limitált kiadása került felhasználásra)
- só
- bors
- provence-i fűszer
- 2 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek ketchup
- 4-5 ek mustár
- rozmaring ág
Elkészítése:
Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megmosott csülköket kétfelé vágtam, majd a pácban fél órát pihentettem.
A római tálat előző este vízbe áztattam, ebbe öntöttem bele a páclével együtt a csülköket. Előmelegített sütőben 1,5-2 órán keresztül kellett sütni. Amikor a hús már megpuhult, a fedőt levéve a tetejét megpirítottam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »