Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott velő recept

Rántott velő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg sertésvelő
    • bors

    Panírozáshoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Körethez:

    • 30 dkg rizs
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • olaj
    • saláta

    Elkészítése:

    A velőt vásárlás után hideg vízbe áztatjuk, így könnyebb róla leszedni a hártyát. Utána megszárítjuk, tálcára tesszük egymástól kicsit távolabb, hogy a hűtőben ne csússzanak össze. Lefagyasztjuk, majd másnap leszedjük a tálcáról vagy ha nem használjuk fel, akkor zsacskóba.

    Még fagyottan megsózzuk, borsozzuk és a szokásos módon felvert tojásba, lisztbe és zsemlemorzsába. Forró olajban aranybarnára sütjük. Kiszedjük és leitatjuk róla a feleslegs olajat.

    A rizst megfőzzük, aprított petrezselyemmel megszórjuk. A rántott velőt a rizzsel és salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá