Rántott velő recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertésvelő
- só
- bors
Panírozáshoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
Körethez:
- 30 dkg rizs
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj
- saláta
Elkészítése:
A velőt vásárlás után hideg vízbe áztatjuk, így könnyebb róla leszedni a hártyát. Utána megszárítjuk, tálcára tesszük egymástól kicsit távolabb, hogy a hűtőben ne csússzanak össze. Lefagyasztjuk, majd másnap leszedjük a tálcáról vagy ha nem használjuk fel, akkor zsacskóba.
Még fagyottan megsózzuk, borsozzuk és a szokásos módon felvert tojásba, lisztbe és zsemlemorzsába. Forró olajban aranybarnára sütjük. Kiszedjük és leitatjuk róla a feleslegs olajat.
A rizst megfőzzük, aprított petrezselyemmel megszórjuk. A rántott velőt a rizzsel és salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »