Rántott velő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertésvelő
  • bors

Panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Körethez:

  • 30 dkg rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj
  • saláta

Elkészítése:

A velőt vásárlás után hideg vízbe áztatjuk, így könnyebb róla leszedni a hártyát. Utána megszárítjuk, tálcára tesszük egymástól kicsit távolabb, hogy a hűtőben ne csússzanak össze. Lefagyasztjuk, majd másnap leszedjük a tálcáról vagy ha nem használjuk fel, akkor zsacskóba.

Még fagyottan megsózzuk, borsozzuk és a szokásos módon felvert tojásba, lisztbe és zsemlemorzsába. Forró olajban aranybarnára sütjük. Kiszedjük és leitatjuk róla a feleslegs olajat.

A rizst megfőzzük, aprított petrezselyemmel megszórjuk. A rántott velőt a rizzsel és salátával tálaljuk.